Finns det nåt godare än hembakat bröd?
Och jag kan tycka att det kan vara en trevlig gå-bort-present.
Snabblagat är det också. Bara att blanda ihop alla ingredienserna, ner i en form och tjolahepp tjolahopp in i ugnen... 50 minuter senare har man rykande, färskt och ljuvligt gott bröd!
BÖRJA BAKA!
Ingredienser för ett bröd.
2 mogna bananer
70 g flytande honung
250 g kesella eller 2,5 dl fil/yoghurt
2 dl havregryn
2 dl mjöl
2 dl fullkornsdinkel
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Ugn: 200 grader
Gör så här: Mosa bananerna med kesellan och honungen. Går bra att mixa med en mixerstav också, det gjorde jag. Häll i övriga ingredienser och blanda om väl. Häll smeten i en smörd avlång brödform. Grädda i ndere delen av ugnen i 50 minuter. Obs! Låt brödet stå inne hela sin tid. Det blir svart och ser nästan bränt ut. Men det ska vara så!
WOAH!!
SvaraRaderaHelt fantastiskt underbart bröd.
Vi har bakat med både vetemjöl och råg/grahamsmjöl. Det går lika bra både och.
Detta är ett bröd som man måste föräta sig på innan man kan sluta baka det.
// Brödbakarna