
Chokladkakor
125 g rumsvarmt smör
1 dl ljust muscavadosocker
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
50 g mörk choklad, grovhackad.
Ugn: 175 grader
Gör så här: Rör smör och socker smidigt. Rör ner sirapen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner detta i smeten. Häll i chokladen och blanda väl. Forma degen till en 30 cm rulle och plasta in. Ställ i kylen, minst en timme.
Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Man kan behöva forma till dom lite med fingrarna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna på galler.
Polkatryffeln.
20 st polkagriskarameller
100 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
5 droppar pepparmintsolja.
Gör så här: Krossa polkagrisarna i en mortel, fint. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Häll på grädden och låt alltihop smälta ihop över sjudande vattenbad. Tillsätt polkakrosset och blanda väl. Låt stå kallt 30 min.
Rör i tryffeln, för polkan sjunker till botten.Vänd hälften av kakorna upp och ned och fördela tryffel på dessa. Lägg resterande kakor ovanpå. Förvaras kallt.
Men gud vad det låter smarrrrigt! Jag skulle vilja ha tips hur man kan baka så mycket gottis som du och ändå vara så smal o snygg?Puss
SvaraRaderaEller hur... jag, smal? Men aja ... konsten är att möta de goda med de nyttiga. Och jag själv, är inte så förtjust i så mycket sött.. men jag bara ääääälskar att baka.. och göra andra människor lyckliga genom mina bakverk och matlagning. Och du, din puma.. Grrraw! // puss*
SvaraRadera