Okey, här kommer ännu ett superrecept som blir sådär riktigt tokbra.
Luftiga och goda bröd till hamburgarna.
Baka och njut!
För 16 st normalstora bröd
1 pkt jäst
5 dl mjölk
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 tsk socker
1 liter vetemjöl special
1 uppvispat ägg till pensling
sesamfrön till topping
Ugn: 225 grader
Gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt. Häll mjölken över jästen. Tillsätt salt, socker, smöret och vetemjölet och knåda degen i minst 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Dela sedan degen i 16 delar och rulla till bullar. Platta ut dom till en cm i höjd. Lägg dom på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk. Pensla bröden med ett uppvispat ägg och strö sesamfrön över bröden. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills bröden känns lätta och ihåliga. Låt svalna under bakduk på ett galler.
Det är verkligen superdupergott med egna bröd! Nu blev jag också sugen på att göra ett gäng!
SvaraRadera//Lottzy
Hej Sofia! Vilken mysig sajt! & vad kul att du jobbar som dagiskock! Jag kommer följa din sida... kika gärna in hos mig på matforsmahungrigamagar.blogspot.com
SvaraRaderaHej från en Sofia i Norrköping.