tisdag 12 oktober 2010

Lakritsparfait



Jag älskar lakrits! Åååå de är sååå gott! Så i helgen bestämde jag mig för att göra lakritsparfait. En mix av både sött och salt på en å samma gång. Extremt gott.. supergott..


Ingredienser ca 4 port.

0,75dl socker
½ dl vatten
4 äggulor
2 dl vispgrädde
75 g krossade turkiskpepparkarameller

Gör så här: Koka upp vattnet tillsammans med sockret. Vispa (hastigt, men försiktigt) ner den heta sockerblandningen i äggen och vispa till en fluffig smet. Låt stå och svalna i kylskåp eller utomhus. Vispa grädden och vänd ned den i äggvispet tillsammans med karamellkrosset. Häll smeten i en form och ställ in i frysen. Plasta väl och låt stå i minst 4 timmar innan servering.

Tips! Använd gärna en keramikform och förfrys den innan du lägger i parfaiten, då fryser den ännu snabbare.

1 kommentar:

InnerstinneMaria sa...

Wilmer säger Varför kan inte vi åka dit och smaka? Låter GOOOTTTT/Maria