Idag har jag bakat en klassiker. Barnen är sjuka, så då ville jag ge dom nåt lite extra. Och mumsmums vet jag att de tycker om. Jag använde mig av ljus choklad, för barnen ville ha det. Jag föredrar ju hellre en mörk topping.
Och de var faktiskt inte så svårt som man kan tro.. och snabbt gick det!
Dom kanske inte blev så snygga, men goda är dom ;)
ca 20 st små.
2 st gelatinblad
ca 10 smörgåsrån
3 äggvitor
1 dl strösocker
200 g smält choklad av valfri sort
Gör så här: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Skär ut två rundlar av varje smörgåsrån, ca 5 cm i diameter. Ett pepparkaksmått är bra att använda sig av. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar och vispa tills skummet är blankt. Smält gelatinet på svag värme och vispa ner de i en fin stråle i äggvitevispet. Spritsa ut smeten på rån-rundlarna och pensla på smält choklad. Ställt kallt och låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar