söndag 6 februari 2011

Bakad potatis med krämig rostbiffsröra


Jättegod röra med rostbiff som är snabblagat och passar ypperligt till lunch.
Till och med barnen tyckte att de var gott!

4 port.

4 bakpotatisar
400 g stekt, skivad rostbiff.
1 litet äpple
1 dl finhackad smörgåsgurka
1 ½ dl creme fraiche
200 g färskost
2 tsk curry
salt och peppar
rostad lök
sallad

Gör så här: Ta en potatissticka och stick massor med hål i potatisarna. Lägg dom i en microsäker skål. Sätt på microlock och tillaga på full effekt i ca 10 min. Kolla lite då och då med potatissticka. Ibland behövs mer tid ibland mindre. Strimla rostbiffen. Finhacka äpplet och gurkan. Blanda ihop köttet med äpplet, gurkan, fraichen och färskosten. Smaka av med curryn och salt samt peppar. Servera röran på den heta potatisen.

Inga kommentarer: