Den här efterrätten har jag hittat i ICA:s bok "Sveriges nya landskapsrätter". Den är enkel att göra och kan även förberedas ifall man har många gäster att göra till. I originalreceptet är de ingen pepparmintsolja eller hushållsfärg, så de har jag själv lagt till..
4-6 port.
2 dl polkagrisar (den hårda varianten)
2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
4 digestivekex
2 msk smält smör
2 ½ dl kesella 10%
1-2 msk färskpressad limejuice
ett par droppar pepparmintsolja
röd hushållsfärg
Gör så här: Stöt polkagrisarna grovt i en mortel. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Smula digestivekexen och blanda med de smälta smöret. Blanda den vispade grädden med chokladen och kesellan. Rör ner polkakrosset. Smaka av med limejuicen och några droppar pepparmintsolja. Droppa i lite röd hushållsfärg och rör ett varv eller två i bunken. De ska bara bli melerat. Fördela digestiveblandningen i 4-6 portionsskålar/glas. Lägg gräddblandningen över. Låt stå ett par timmar i kylen. Garnera med lite polkakross.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar