onsdag 24 augusti 2011

Hybersnabb äppelkaka


Ok.. i väntan på att ugnen blir varm nog så har du snabbt och lätt vispat ihop ingredienserna till denna hybersnabba äppelkaka. Och ingredienserna har du förmodligen hemma redan.
Bra va!

1 pajform / springform

2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
2 äpplen
50 g smör
pärlsocker

1 tsk kanel + 1 tsk socker till äpplena

Ugn: 175 grader

Gör så här: Vispa socker och ägg pösigt. Sikta ner mjölet och vänd ihop smeten. Skala äpplena och skär i mindre bitar. Blanda äppelbitarna med sockret och kanelen. Smörj och bröa springformen. Häll i smeten och strössla över äppelbitarna. Hyvla över smöret och strö över pärlsockret. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 - 30 minuter. Eller tills kakan känns torr. Servera med lite glass, grädde eller en god vaniljsås.

Inga kommentarer: