Är de något i detta land som vi absolut inte kan få nog av måste det vara korv. Alla äter det. Kanske äter vi det så ofta att vi börjar tröttna på det... Hmm.. I alla fall, denna gång har jag fräschat upp en gammal rätt med enkla knep såsom att tillsätta lite goa och nyttiga grönsaker. Och my, vilken hit den blev.. och även hos barnen :)
½ falukorv
1 röd paprika
2 morötter
1 gul lök
1 dl matgrädde
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 brk krossade tomater
salt och peppar
Gör så här: Börja med att strimla korven, paprikan, moroten och löken. Fräs grönsakerna i en djupare panna. De ska få aningen med färg. Tillsätt korven och tomatpurén och låt de få steka med en stund. Tillsätt krossade tomaterna, vattnet, ketchupen, och sist grädden. Låt de små puttra nån minut. Salta och peppra. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar