torsdag 1 september 2011

Gott Gi-knäcke med pumpakärnor


Supergott knäcke som blir färdigt i ett nafs! Precis vad jag gillar. Gott till ostbrickan, middagen, frukosten eller kanske bara som snacks. Och detta härliga knäcke bryter man kärleksfullt i lagom bitar. Då blir de sådär extra charmigt! Baka och njut!

Till en plåt knäcke:

2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 ½ dl rostade pumpakärnor
1 dl sesamfrö
½ dl linfrö
2 tsk flingsalt
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Ugn: 150 grader

Gör så här: Blanda allt de torra i en bunke. Slå i olja och de kokande vattnet. Blanda ordentligt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 60 min. Stjälp upp på ett galler och låt svalna. Bryt i bitar.

Inga kommentarer: