tisdag 22 maj 2012

Chokladbollar - den nyttigare varianten





Oh, my god! Som jag har letat efter ett nyttigare recept på denna läckerhet och alla våra barns "number-one" fikagotteboll. Men nu så.. Nu tror jag allt att jag fick fram ett superrecept.
Och sjäääääälvklart ska jag dela med mig. För sån är jag.


Ca 25 stycken

15 färska dadlar
125 g riktigt smör
3-4 msk kakao
2 msk starkt kaffe
2 msk grädde
4 dl havregryn (eller om man vill vara ännu nyttigare; dinkelflingor)
Kokos att rulla läckerbollarna i :)

Gör så här: Kärna ur dadlarna och lägg dom i en mixer med smöret, kakaon, kaffe och grädden. Kör tills allt blir till en jämn smet. Häll i havregrynen och mixa igen tills allt blir krossat och blandat. Låt vila en stund i kylen, så går det lättare att rulla. Rulla köttbullestora bollar av smeten och vänd dom  i kokosen. Förvara chokladbollarna i kylen. Godast är om man tar fram chokladbollarna en stund innan servering, så mjuknar de något.. och blir mycket godare.




Inga kommentarer: