onsdag 23 maj 2012

Hamburgerbröd





Okey, här kommer ännu ett superrecept som blir sådär riktigt tokbra.
 Luftiga och goda bröd till hamburgarna.

Baka och njut!

För 16 st normalstora bröd

1 pkt jäst
5 dl mjölk
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 tsk socker
1 liter vetemjöl special

1 uppvispat ägg till pensling
sesamfrön till topping

Ugn: 225 grader

Gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt. Häll mjölken över jästen. Tillsätt salt, socker, smöret och vetemjölet och knåda degen i minst 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. 
Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Dela sedan degen i 16 delar och rulla till bullar. Platta ut dom till en cm i höjd. Lägg dom på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk. Pensla bröden med ett uppvispat ägg och strö sesamfrön över bröden. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills bröden känns lätta och ihåliga. Låt svalna under bakduk på ett galler. 

2 kommentarer:

Charlotte Löfgren sa...

Det är verkligen superdupergott med egna bröd! Nu blev jag också sugen på att göra ett gäng!
//Lottzy

Sofia Ryberg sa...

Hej Sofia! Vilken mysig sajt! & vad kul att du jobbar som dagiskock! Jag kommer följa din sida... kika gärna in hos mig på matforsmahungrigamagar.blogspot.com
Hej från en Sofia i Norrköping.