lördag 21 april 2012

MiniGi-apelsincheesecake med honungsmarinerade jordgubbar






Supergoda minicheesecakes med härlig jordgubbstopping och nötig botten.
Denna lilla efterrätt är perfekt för dom som äter Gi eller som har diabetes, 
för den innehåller inget vanligt socker. Bra va!?
Den passa även perfekt till större bjudningar då man lätt kan dubbla satsen och
göra många på samma gång. För att sedan förvara dom i kylen tills
gästerna kommer. De håller i ett par dagar i kylen utan jordgubbstoppingen.



Ingredienser för 10 små minicheesecakes (i mazarinformar)

Botten:
100 g mandel
40 g smör

Fyllning:
1 ägg
½ dl fruktsocker eller stevia
rivet skal av 1 apelsin
1 dl lättkesella
1 dl lätt cremefraiche

Topping:
100 g jordgubbar
1 tsk flytande honung

Gör så här: Mal mandeln i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det till mandelsmulet. Fördela i mazarinformar (bakformar i aluminium). Tryck till så att det täcker botten. Förgrädda pajskalen i ca 5 min i mitten av ugnen. Vispa sedan ägget med sockret. Vispa därefter i apelsinskalet, kesellan och fraichen. Häll i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Dom ska stanna utan att få färg. De stelnar något när de svalnar. Under tiden de gör det, hacka jordgubbarna och ringla över en tesked honung. Toppa cheesecakesen med de marinerade jordgubbarna. Njut!




Inga kommentarer: