lördag 18 augusti 2012

Pitabröd




Baka egna pitabröd istället för att köpa de torra bröden från frysdisken. Enkelt och gott. 
Man kan fylla dom med nästan vad som helst. 
Kyckling, färsröra, kebabsplit, strimlat, grillat nötkött eller nåt annat smarrigt.. 

16 st

50 g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
2 msk olja
1 tsk salt
2 msk vit sirap eller motsvarnde mängd socker
12 dl vetemjöl

Ugnstemp: 225 grader

Gör så här: Smula jästen i degbunken. Värm vatten och mjölken till 37 grader. Slå vätskan över jästen och tillsätt saltet och oljan samt 1 liter av vetemjölet. Låt degen knådas en stund så allt blandas väl. Tillsätt sedan resterande mjölet, lite i taget tills degen nästan börjat släppa från kanterna på degbunken. Låt stå att jäsa under bakduk i 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 16 lika stora delar och forma till små bollar. Kavla sedan ut dom så de blir ca 10 cm i diameter. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå att jäsa under bakduk i ytterligare 20-25 min. Grädda pitabröden i mitten av ugnen i ca 8-10 min. Låt svalna under bakduk, på ett galler.

Inga kommentarer: