lördag 16 juli 2011

Rulltårta med krämig citronfyllning.



Vad hör väl inte ett kafferep till om inte en rulltårta. Nu har jag bakat en med lemoncurd.. Mmmm.. den blev sådär härligt syrlig och god.
OM de blir något över spritsa på lättvispad grädde vetja, och toppa med färska bär och man har gjort en liten bakelse! Mumsfillibabba!

Kakan
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl vispgrädde

Smörkräm
150 g mjukt smör
2 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
1 äggula

2 dl lemoncurd

Ugn: 250 grader

Gör så här: Täck en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Sikta över mjölet blandat med bakpulvret. Vänd ned grädden. Bre ut smeten över bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min eller tills provnålen är torr. Strö socker över kakan och vänd den upp och ner över ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret den gräddats på och låt svalna under bakduk. Gör under tiden fyllningen. Vispa med elvisp samman smöret med florsockret och vaniljsockret. Vispa även ned äggulan. Blanda ned lemon curden i smörkrämen. Bred krämen över den kalla kakan. Rulla ihop från kakans långa sida. Linda in i bakpapper och låt vila en stund i kylskåpet innan servering.

1 kommentar:

InnerstinneMaria sa...

Määäähhh! Varför gick jag in här? Å vad det verkar smarrigt! Jag går nu på diet, får absout inte ens tänka tanken att sätta tänderna i en sådan god kaka. Får spara receptet för framtiden:)Hoppas allt är bra med dig käraste kusin, puss./Maria