Min absoluta favorit denna sommaren!
Och fy bubblan så enkelt det är att svänga ihop en skål med ceasarsallad.
Passar utmärkt som förrätt, huvudrätt eller varför inte buffén..
Gott..gott..i..gott..gott!!
1 portion / Huvudrätt
1 grillad kycklingfilé skuren i mindre bitar
Brödkrutonger
en halv kruka romansallad
valfri mängd tunt hyvlad parmesan
några matskedar ceasardressing
Gör så här: Skölj salladen. Bryt den i mindre bitar. Lägg i en skål. Strö över kycklingen, parmesanen och brödkrutongerna. Häll över valfri mängd dressing och servera. (Om man väljer att servera salladen till buffé, så servera dressingen vid sidan om. Annars blir krutongerna blöta och mjuka.)
Brödkrutonger
2 skivor franskbröd
1 vitlöksklyfta
äkta smör
flingsalt
Skär brödet i mindre bitar. Hetta upp smöret försiktigt i en stekpanna. Tillsätt riven vitlök. Lägg i brödbitarna och strö lite salt över. Vänd/skaka brödet ofta, för det kan lätt brännas. Häll över brödbitarna på ett fat med lite hushållspapper. Hushållspappret tar upp överflödigt fett och brödkrutongerna förblir krispiga.
Ceasardressing
2 sardellfiléer
2 vitlöksklyftor
1 äggula
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
½ dl riven parmesan
½ dl mild olivolja
1 dl creme fraiche
1 tsk strösocker
salt och peppar
Mixa ihop alla ingredienserna till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar