torsdag 14 juli 2011

Baconlindade kycklingrullar med bakad potatis och persiljesmör.



Okey.. här kommer en rätt som kräver lite bök och stök. De ska skäras, fyllas, viras och kryddas. Fördelen med denna rätt är att allt ska ner i samma form. Och de är ju bra!
Mycket örter, kryddor, olivolja och smör. Yammie! Min man tyckte dock att de skulle finnas en sås till rätten, så han tog fram köpebean från kylen.. Hmm?. Jaja.. jag nöjde mej med en härlig blandsallad och vinägrett till.

4 port.

Kycklingrullarna
4 kycklingfiléer
½ kruka färsk basilika
rivet skal från en citron
50 g västerbottensost
1 pkt bacon
salt och peppar

Ugnsbakad potatis
500 g potatis
3 msk olivolja
1 tsk timjan

Persiljesmör
75 g smör
2 msk hackad persilja
1 riven vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Gör så här: Börja med att skära filéerna i 3 bitar. Dela de knappt igenom, för att skapa en ficka. Lägg i lite citronskal, ost och ett basilikablad. Dela baconskivorna på hälften och vira över kycklingbiten. Fäst med en tandpetare, så det inte släpper. Salta och peppra knytena. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, timjan salt och peppar. Baka i ugnen ca 30 min eller tills de har liten kärna. Ta ut formen och lägg på kycklingknytena. Stek detta i ytterligare 15 min i mitten av ugnen.

Inga kommentarer: