torsdag 14 juli 2011

Brunchplättar med fruktsallad



Bakpulvret gör att dessa plättar reser sig en aning och blir lite tjockare än vanliga plättar.
Och med en härlig fruktsallad till så är de lagom som lunch en varm sommardag..
Eller varför inte packa ner dessa i picknickkorgen till stranden...

4 port.

4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 nypa salt
2 ägg
5 dl mjölk
3/4 dl smält smör


Gör så här: Blanda ihop mjölet, bakpulvret, sockret och saltet i en bunke. Tillsätt äggen och hälften av mjölken. Blanda ihop till en jämn smet. Tillsätt resterande mjölk och det smälta smöret. Rör om väl och låt stå för att vila i ca 20 min innan gräddning. Grädda plättarna och servera med en god fruktsallad.


Inga kommentarer: