Ibland tycker jag att man ska lyxa till de även på vardagarna. Varför inte bjuda familjen på nåt sött efter maten.
En smulpaj är ju snabbt och enkelt att sno ihop. Här har jag använt mig av fiberhavregryn och mindre socker, så kan man njuta med gott samvete ;)
4 port.
Smulpaj:
100 g smör
3 msk socker
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl fiberhavregryn
Fyllning:
2 skalade äpplen
Kanel och socker
Ugnstemp: 225 grader
Gör så här: Nyp ihop ingredienserna till smulpajen. Skär äpplena i mindre bitar och lägg dom i en smord form. Strö lite kanel och socker över. Fördela smuldegen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills pajen fått fin färg.
Tips! Använder man väldigt söta äpplen kan man utesluta att strö över socker och bara använda kanel.
1 kommentar:
Hej älskade vän, jag har gett dig en award i min blogg. Hoppas fler mathungriga personer kommer hitta din blogg nu.
Kram sussie
Skicka en kommentar