Som på kinarestaurang, fast hemma ;)
4 port.
400 g strimlad kycklingfilé
1 dl vetemjöl
1 gul paprika, strimlad
1 röd lök, strimlad
1 tsk riven ingefära
1 liten burk ananas i bitar.
5 msk olja
salt och peppar
Såsen:
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl ananasjuice
½ dl rödvinsvinäger
½ dl socker
½ dl tomatpuré
1 msk kinesisk soya
1 msk maizena redning
Gör så här: Vänd den strimlade kycklingen i mjölet. Skaka av överflödigt mjöl. Hetta upp olja i en wok och stek kycklingen hastigt. Häll över kycklingen på en plåt, fat eller liknande. Fräs rödlöken och paprikan hastigt i resterande olja och blanda ihop med kycklingen, ananasen och ingefäran. Ställ åt sidan.
Såsen: Koka upp vatten med buljongtärningen. Ta av från värmen och vispa ned övriga såsingredienser.
Hetta upp kycklingwoken och rör ner såsen. Låt koka ett par minuter tills såsen tjocknat.
Servera med jasminris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar