tisdag 7 juni 2011

Citronpannacotta med laritsgelé



Jag har alltid varit så himmelens svag för kombon citron och lakrits..
Sååå gudomligt gott ju ;). Så nu har jag testat att göra en dessert av av dessa. Funkar klockers och blev jättegott! Barnen tyckte väl sådär.. Men desto mer till oss vuxna..

4 port
15 turkiskpeppar-karameller
1,5 dl vatten
4 msk gelesocker (1+3)
3 dl vispgrädde
1 st citron. (Skalet + 2 msk saft)
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: Krossa karamellerna och blanda med vattnet i en kastrull. Låt koka upp och rör tills lakritsen lösts sig. Ha sedan i gelésockret och låt sjuda 30 sek. Häll detta i 4 glas. Ställ in i kylen att stelna. Häll grädden i en kastrull och tillsätt citronen, saften och sockret. Koka upp under omrörning. Tillsätt gelésockret och låt sjuda 30 sek. Låt svalna lite. Häll detta över den stelnade lakritsgelén. Låt stå i minst 2 timmar i kylen innan servering. Garnera med lite krossad lakrits.

Inga kommentarer: