onsdag 1 juni 2011

Helstekt fläskfilé med baconris och krämig örtsås.




Ca 4 port.

1 fläskfilé
salt och peppar

Baconris

1 pkt bacon
3 dl ris + vatten
1 inlagd grillad paprika
10 småtomater
1 dl rostad lök

Örtsås

2 msk hackad gul lök
2 ½ dl creme fraiche
½ dl matl.grädde
2 msk smör
½ pkt frusna örtkryddor provencale
salt och peppar

Ugn: 175 grader

Gör så här: Koka riset enligt anvisningar. Putsa filén och bryn den i smör runt om. Lägg den i en smord form och sätt in den i mitten av ugnen. Den ska uppnå 67 grader. Ta ut filén och låt stå att vila under uppblött bakplåtspapper i 10-15 min innan servering. Gör såsen under tiden köttet är i ugnen. Svetta löken i lite av smöret. Häll på övriga ingredienser. Låt de småkoka en stund under omrörning. Smaka av med örtkryddorna samt salt och peppar. Låt stå och dra en stund. Skär bacon smått, samt halvera småtomaterna och hacka den grillade paprikan. Knaperstek baconet i sitt egna fett. Ha i riset, tomaterna, paprikan och den rostade löken. Låt allt bli genomvarmt. Servera!


Inga kommentarer: