torsdag 9 juni 2011

Dumlebrulé



Men jisses.. är man sugen på dessert eller smågodis..!?
Varför välja när man kan få båda två på samma gång!!

6 port
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
15 dumlekolor
1 tsk vaniljsocker
4 äggulor

Garnering: strösocker

Ugn: 150 grader

Gör så här: Koka upp 1 liter (eller mer) vatten. Ta fram 6 portionsskålar och en form med höga kanter att ställa dom i. Koka upp grädde, mjölk, kolor och vaniljsockret under vispning. Rör tills kolorna löst sig. Dra av från plattan och ha ner gulorna under kraftig vispning. Häll smeten i de 6 formarna. Häll i de kokande vattnet i den stora formen. De ska gå upp till halvvägs på de små formarna. Grädda i mitten av ugnen i 1 timme. Låt formarna stå kallt tills servering. Strö på sockret och bränn av med hjälp av ugnen eller med en liten gasolbrännare tills sockret har karamelliserats. Servera med färska bär.

Inga kommentarer: