tisdag 13 mars 2012

Snabblagad kycklinggryta med bacon och vitlökNu vill jag verkligen tipsa er om något värdefullt! Om vardagarna så har vi mycket att stå i med allt från jobb till dagis och skolhämtning och däribland övriga aktiviteter som vi allt ska hinna med. Och visst är de väl skönt att kunna laga något snabbt och enkelt då. Och något välsmakande givetvis. Ibland tryter idéerna och de blir samma gamla köttbullarmedmakaroner och köttfärsåssmedspaghetti igen och igen och igen.. 
Men nu har faktiskt Findus kommit på något smart och som jag givetvis har provat^^. En påse med passande grönsaker till t ex kyckling, grönsak, pasta osv.. Och med ett smarrigt recept på baksidan. Snabblagat är förnamnet och dess efternamn är GOTT! Prova själva!

Jag använde:
Bilden är lånad av www.findus.se

Ingredienser till 4 port.

En påse med "grönsaker perfekta till kyckling"
3 kycklingfiléer i mindre bitar
1 pkt bacon
1 liten burk creme fraiche + 1 lika stor mängd vatten
3 msk chilisås
paprikapulver, salt och peppar.
1 vitlök

Gör så här: Bryn kycklingen i lite smör tills de fått lite färg.Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Skär baconet i mindre bitar och låt de tillsammans med vitlöken bryna med en stund. Tillsätt creme fraiche och vatten sant chilisåsen. Låt puttra i några minuter. Häll i grönsakerna och låt små sjuda ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar. Om man tycker att såsen blir lite tunn kan man reda av den lite grann. Servera med ris eller pasta och en god sallad!

Inga kommentarer: