tisdag 13 mars 2012

Godaste vetefrallan!


Nu govänner ska jag lära er ett knep för att få de absolut godaste vetefrallan ni bakat. De blir som de man köper tidigt om morgnarna på lokala bagerier. Luftiga, saftiga och med härlig skorpa! Hemligheten är Manitoba cream - ett vetemjöl med extra mycket vårvete som har en väldigt hög proteinhalt och vilket gör att degen kan binda mer vätska och därmed bli högre och luftigare bröd. Den enda kruxet med detta fantastiska mjöl är att man måste knåda degen väldigt länge, dvs närmare en halvtimme. Men har man en maskin som gör jobbet så räcker en kvart, vilket är minimumtiden. Så knåda på nu!

Ingredienser till 20 frallor:

1 pkt jäst
4 dl vatten
2 tsk salt
4 tsk baksirap eller vanligt socker
4 msk olja
9 dl manitoba cream

UGN: 220 grader

Gör så här: Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen i minst 15 min med maskin eller 30 min för hand. Låt stå att jäsa under bakduk i ca 45 min. Ta upp degen på mjölad bänk och dela degen i tjugo lika stora delar. Forma runda bullar och lägg på bakplåtspappersbeklädd ugnsplåt. Låt jäsa ytterligare 40 minuter under bakduk. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de känns ihåliga och man knackar i botten på dom. Kasta gärna in en dl vatten i botten av ugnen när du sätter in plåten så får brödet en härligare skorpa. Låt kallna utan bakduk på galler. Njut!

1 kommentar:

rainellerachels sa...

Tagged "Tiny Chinese" - iTaniumArt
Tagged "Tiny titanium rings Chinese" in titanium engagement rings French. Tagged trekz titanium pairing "Tiny Chinese" in Spanish. tini.com. TINN: TINN. $25.00. A$20.00. nier titanium alloy TINN. TINN. titanium symbol $25.00. TINN. $25.00. A$20.00. TINN. $25.00. A$20.00.