tisdag 13 mars 2012

Vulkanbröd






Det här brödet bakar jag ofta när jag blir bortbjuden. 
Jag tycker det är trevligt att ge något som är hembakat. Brukar uppskattas av de flesta. 
Det går snabbt att göra och blir väldigt gott! 
Och så är de ju såklart fantastiskt gott också.
Namnet har de fått bara för att de blåser upp sig lite ibland 
och kan se lite vulkanaktiga ut. 


Ingredienser 2 bröd

5 dl vetemjöl
2 ½ dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
1 dl solroskärnor
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 liter lättfil
2 dl mörk sirap

UGN: 175 grader

Gör så här: Blanda ihop alla de torra ingredienserna. Häll sedan i filen och sirapen. Blanda ordentligt med visp. Fördela i två smorda och bröade avlånga sockerkaksformar. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 1 timme och 30 minuter. Bröden kan börja att se lite brända ut, men låt de stå hela sin tid i ugnen. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna under bakduk.


Inga kommentarer: