måndag 19 april 2010

Choklad och bananmuffins med rostade hasselnötter

125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker

1/2 dl ljus sirap

2 ägg

1/2 dl naturell yoghurt
3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel
3 st mogna bananer, mosade
150 g grovhackad mörk choklad
80 g rostade hasselnötter
, grovhackade


Ugnstemperatur: 200 grader.

Gör så här: Rosta hasselnötterna i ugnen i 5-10 min (passa dem så att de inte bränns. Skaka plåten de ligger på några gånger). Ta bort de skal som går att få bort, grovhacka.

Blanda i en bunke: vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel med varandra. Häll därefter i mörk choklad och hasselnötter. I nästa bunke blandar du smör, socker och sirap och vispar pösigt. Blanda i äggen, ett i sänder. Om det skär sig gör det inget. De smakar likadant. Därefter blandar du i yoghurten, de torra ingredienserna och de mosade bananerna. Rör bara precis ihop det, inte mer.

Ställ bunken i kylskåp i en halvtimme (kan stå flera timmar. Om du vill överraska med nygjorda muffins kan du baka på morgonen och äta först på kvällen).

För snyggast form: sätt pappersformar inuti en teflonmuffinsform. Eller använd dubbla formar. Grädda tills de känns klara eller ser klara ut (15-20 min). Prova med en sticka.

1 kommentar:

Sussie sa...

Ser gott ut, måste testa ;)
Behöver tips vad jag ska fixa till studenten...behöver alla DINA braiga tips.
Kramar i massor ;)