tisdag 17 april 2012

Bananbröd





Finns det nåt godare än hembakat bröd? 
Och jag kan tycka att det kan vara en trevlig gå-bort-present.
Snabblagat är det också. Bara att blanda ihop alla ingredienserna, ner i en form och tjolahepp tjolahopp in i ugnen... 50 minuter senare har man rykande, färskt och ljuvligt gott bröd!
BÖRJA BAKA!


Ingredienser för ett bröd.

2 mogna bananer 
70 g flytande honung
250 g kesella eller 2,5 dl fil/yoghurt
2 dl havregryn
2 dl mjöl
2 dl fullkornsdinkel
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Ugn: 200 grader

Gör så här: Mosa bananerna med kesellan och honungen. Går bra att mixa med en mixerstav också, det gjorde jag. Häll i övriga ingredienser och blanda om väl. Häll smeten i en smörd avlång brödform. Grädda i ndere delen av ugnen i 50 minuter. Obs! Låt brödet stå inne hela sin tid. Det blir svart och ser nästan bränt ut. Men det ska vara så! 

1 kommentar:

Småfolket sa...

WOAH!!
Helt fantastiskt underbart bröd.
Vi har bakat med både vetemjöl och råg/grahamsmjöl. Det går lika bra både och.
Detta är ett bröd som man måste föräta sig på innan man kan sluta baka det.

// Brödbakarna