Men mamma! Vad är det DÄR?? Hmm.. det är som en jättepirog ungefär. Jättegott!
Nåja, det kanske inte är det sundaste jag gjort.. Men nog så himmelens gott och otroligt snabblagat. Och de är en matmorsas melodi. Extra gott blir det om man gör min supergodaste morotssallad till. Nam Nam!
4 port
400 g nötfärs
1 gul lök
2 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
paprikapulver
1 - 2 msk konc. oxfond
1 stor rulle smördeg
Ägg och lite sesamfrö
Ugn: 200 grader
Gör så här: hacka löken och bryn den med köttfärsen tills det fått lite färg. Tillsätt tomatpuré, kryddor och oxfonden. Smaka av den. Låt svalna en stund. Rulla ut smördegen och lägg färsen längs med ena långsidan. Rulla ihop till en rulle och rulla/lägg försiktigt över den på en plåt med bakpapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt svalna en stund på plåten, då det blir lättare att skära den. Servera med god sallad till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar