tisdag 27 april 2010

Citron och basilikafisk

Den här rätten har jag gjort ett par gånger på förkolan där jag jobbar. Alltid med lika goda omdömen. I hemmen äts alldeles för lite fisk... Kan de vara bristen på kunskap inom tillagningen eller har man gett sig dän på att man inte gillar fisk. Jag tror att man fått skräckfisk från skoltiderna.. de har nog satt sina spår tyvärr... Hoppas de ändrar sig och att man börjar laga mer fisk. De är ju både nyttigt och bra för ekologin ;)

4 port

600 g vit fiskfilé
salt och peppar
2–3 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad färsk basilika eller 1 msk torkad
1 ½ dl creme fraiche
1 ½ dl matlagningsgrädde
Saften och skalet av en citron

1 dl riven ost

Ugn: 225 grader.

Gör så här: Salta och peppra fisken och lägg den i en ugnssäker form. Rör ihop fraichen, grädden, basilikan, vitlöken (finriven) och citronen. Blanda väl och smaka av. Häll blandningen över fisken. Strö över osten. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med kokt potatis!

2 kommentarer:

Sussie sa...

Saknar min vän :( Hoppas ni mår bra "där borta över atlanten"
Kram kram

Sussie sa...

Trevlig valborg till er
kramar i massor
sussie