söndag 2 maj 2010

Kardemummamuffins med päron.

Jag är inne i nån kardemummaperiod just nu.. De är min absoluta favoritkrydda. I alla fall när de gäller i bakverk... Såklart används hel kardemumma som mortlas - då får man en helt annan och god smak än om man kör på färdigmalen. Så de är ett tips!
I dessa muffins är de både kardemumma i smeten och i strösslet. Mycket kardemumma det!

12 stora muffins

6 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
3 tsk stött kardemumma
3 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl flytande margarin
1 dl mjölk
2 färska päron i klyftor

Kardemummaströssel:
1 dl vetemjöl
½ dl socker
1 msk stött kardemumma
½ dl flytande margarin

Ugn: 175 grader.

Gör så här: Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd ned mjölblandningen växelvis med mjölken och margarinet
Blanda ihop ingredienserna till strösslet i en annan liten bunke. De ska bli lite smuligt.
Fördela muffinssmeten i stora formar. Stick ner en päronklyfta i varje muffins och strö över rikligt med kardemummaströssel. Grädda muffinsarna i ca 25 min i mitten av ugnen.


Inga kommentarer: