fredag 14 maj 2010

Ananaspaj

Jag gillar att baka något istället för blomma när man ska besöka någon. Så även denna gång när jag och barnen skulle hälsa på deras farmor och farfar idag bakade jag. Och denna gång blev de ananaspaj och härliga, stora tigermuffins. Blev väldigt uppskattat!
Denna paj är jättegod och snabbfixad. Med vaniljvisp eller vaniljglass blir de supergott!

Pajdeg:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl creme fraiche
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 små burkar krossad ananas, väl avrunnen.

Ugn: 200 grader

Gör så här:
Blanda allt till degen i en liten bunke. Tryck ut detta i en pajform och låt stå 30 min i kylen. Gör fyllningen. Vispa ihop crene fraichen, sockret och ägget. Blanda i ananasen sist. Häll fyllningen över pajdegen. Grädda i mitten av ugnen ca 35 - 40 min eller tills pajen precis börjat fått färg.

1 kommentar:

Mitt fjärde liv sa...

MUMS!
Ananaspaj smakade jag första gången för 6 år sedan då jag jobbade med unga tjejer och skulle följa med en av dem hem till sina föräldrar. De bjöd på gott kaffe och denna smaskiga paj. Jag fick receptet och har glatt många av mina vänner i min tur.