Denna paj är jättegod och snabbfixad. Med vaniljvisp eller vaniljglass blir de supergott!
Pajdeg:
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 små burkar krossad ananas, väl avrunnen.
Ugn: 200 grader
Gör så här:
Blanda allt till degen i en liten bunke. Tryck ut detta i en pajform och låt stå 30 min i kylen. Gör fyllningen. Vispa ihop crene fraichen, sockret och ägget. Blanda i ananasen sist. Häll fyllningen över pajdegen. Grädda i mitten av ugnen ca 35 - 40 min eller tills pajen precis börjat fått färg.
1 kommentar:
MUMS!
Ananaspaj smakade jag första gången för 6 år sedan då jag jobbade med unga tjejer och skulle följa med en av dem hem till sina föräldrar. De bjöd på gott kaffe och denna smaskiga paj. Jag fick receptet och har glatt många av mina vänner i min tur.
Skicka en kommentar