lördag 8 maj 2010

Smältrabarber

Visst är de väl ett sant vårtecken när rabarbern börjar visa sig i våra trädgårdar. Min favorit heter Elisabeth och är vackert röd och väldigt god. Den odlar jag i vår trädgård. Men de har varit en lång vinter och den lär få väntas att plockas på ett tag. I väntan på den handlade jag rabarber i affären... Kunde inte motstå än att den landade i vår matkorg. Och var är väl godare än de enklaste möjliga, smältrabarber. MMMmmm så gott! Och snabbfixat. Perfekt!

4 port.

4 st rabarberstänger. Skalade och skurna i centimetertjocka bitar.
4-6 msk rårörsocker


Gör så här: Häll rabarberbitarna i en kastrull och häll på sockret. De börjar först fräsa lite sen kokas rabarbern i de smälta sockret och egna vätskan. Låt sjuda i ca 10 min. Rör om då och då. Smaka av. Ha i mer socker om de behövs.

Häll smältrabarbern varm över vaniljglass!

2 kommentarer:

Sussie sa...

Lät MUMMMS ;) hoppas huvudvärken har släppt.
Kram

Sussie sa...

Tack för tipsen sötnos ;) Om de thinner komma upp mer kirskål ska jag testa nåt av recepten :)
Kramar till dig ;)