torsdag 6 maj 2010

Gi-pizzadeg med dinkel.

2 mindre pizzor.

3 dl vatten
0.5 pkt jäst
2 tsk salt
3 dl siktat dinkelmjöl
3 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 krm torkad oregano eller basilika

Ugn: 250 grader

Gör degen: Blanda samman mjöl och salt.
Måtta upp hälften av det ljumma vattnet i en bunke och smula i jästen. Rör om tills jästen har löst sig och tillsätt därefter resten av vattnet.
Blanda ner mjölet, lite i taget.
Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg.
Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.

Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på papper till en stor pizza eller till 2 portionspizzor och lägg på en bakplåt.

Bred ut ett tunt lager tomatsås över pizzorna. Strö över valfri topping. Jag hade strimlad skinka, ost, småtomater, mozzarella och ananas.

Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Pizzan ska börja "bubbla" och få vacker färg.

1 kommentar:

Sussie sa...

Rättelse :)
SOFIAS hembakade smakar MUMS!!!
Kram nu måste vi ses :) saknaden är för STOR :(