tisdag 4 maj 2010

Dinkelmuffins med jätteblåbär.

Hmm.. kan man baka muffins med mitt favvomjöl, dinkel? Jorå, de går. Och gott blev det! Dessa får hamna i barnens picknickväska till förskolan...

8 stora muffins

150 g smör
1 dl råsocker
2 ägg
1 msk honung
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 ½ dl dinkelsikt
1 ½ dl lättmjölk
ca 2 dl jätteblåbär

Ugn: 200 grader

Gör så här: Vispa smöret, sockret och honungen lätt och luftigt. Vispa ned ett ägg i taget i smeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ned detta i smeten också. Avsluta med mjölken och rör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar tll 3/4. Tryck ner valfritt många jätteblåbär. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.

Inga kommentarer: