måndag 3 maj 2010

Gafflade kardemummakakor

Ännu mera kardemumma! Dessa ljuvliga kakor är underbart goda och är enkla att göra!



ca. 100 småkakor

1 msk kardemumma (hel)
200 g smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här: Stöt kardemumman i mortel. Rör smör, sirap och socker poröst, gärna i matberedare om du har det. Tillsätt kardemumman. Blanda bikarbonat i mjölet och arbeta in mjölblandningen i smör/sockerblandningen. Dela degen i två bitar som formas till en rulle ca 4 cm i diameter. Linda in i plastfolie och låt rullarna vila i kylskåpet minst 1 timme.

Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullarna i tunna skivor med en
vass kniv och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7-8 min. Låt de gräddade kakorna svalna på galler.

1 kommentar:

Sussie sa...

Har några ideer för stundenten, skulle behöva bolla dom med dig när du har tid :)
Kramis kramis