tisdag 8 mars 2011

Hallonmousse på browniebotten

Denna kakan kan man nästan få cravings efter. Den har allt. Bär, choklad, nötter, godis.. Originalreceptet är taget ur tidningen "Elle mat och Vin". Passar som dessert efter en lättare middag.. För mäktig är den.. men ack så god...


Browniebotten
1 ½ dl valnötter
1 ½ dl hasselnötter
100 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
2 dubbeldajm

Hallonmoussen
5 dl vispgrädde
6 gelatinblad
7 dl hallon
2 ½ dl strösocker
Drygt ½ msk vaniljsocker
3 ½ dl matlagningsyoghurt

Ugn: 200 grader

Gör så här: Rosta nötterna i 10 minuter och hacka dem grovt. Smält ihop smör och choklad. Blanda i nötterna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en annan bunke. Rör i bakpulver och vetemjöl. Vänd ner chokladblandningen och den krossade dajmen. Baka i springform 8-10 minuter. Låt svalna. Vispa grädden. Blötlägg gelatinbladen. Mixa hallon, strösocker och vaniljsocker till en puré. Blanda med yoghurten. Smält gelatinet. Rör ut lite av hallonmixen i den. Vänd till sist ner resten av hallonmixen och till sist grädden. Häll blandningen över chokladbottnen och ställ formen i kylskåp i minst 2 timmar.

Inga kommentarer: