tisdag 15 mars 2011

Mörk chokladtryffel med rostad hasselnöt och nougat.

Jag hittade ett recept i nyaste numret av "Laga Lätt". De hade ett gäng med italien-inspirerade recept och därav bland annat dessa godingar. Men där hette de Baciotryffel. I ursprungsreceptet skulle man inte rosta nötterna, vilket jag tycker förhöjer smaken enormt, så de har jag lagt till i receptet. Och trots att de bara är tisdag så tycker jag att man kan få unna sig en liten munsbit.. för visst är väl mörk choklad nyttigt?


250g nougat
50 g hackade hasselnötter
150 g mörk, fin choklad
ca 2 dl kakao att rulla tryffeln i.

Gör så här: Skär nougaten i mindre bitar. Rosta hasselnötterna lätt i en torr panna. Lägg nougaten och hasselnötterna i en bunke. Smält chokladen. Tillsätt nougaten och blanda till en jämn smet. Ställ i kylen i minst 1 ½ timme. Rulla bollar av smeten. Rulla bollarna i kakaon. Lägg på ett fat och plasta. Ställ i kylen tills servering.

Inga kommentarer: