onsdag 16 mars 2011

Ratatouille

Idag blir det vegetarisk lasagne här hemma. En klar favorit! Och nåt som är perfekt att ha i den är en klassisk fransk grönsaksröra, dvs ratatouille. Går också att användas som tillbehör till de flesta rätter. Gott och nyttigt är det!

Ca 1 ½ l ratatouille

1 zuccini
1 aubergine
2 små röda paprikor
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 brk krossade tomater
olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 msk socker
salt och peppar

Gör så här: Skär grönsakerna i mindre bitar. Hacka löken. Hetta upp lite olja i en kastrull. Fräs löken och vitlöken. Ha i de övriga grönsakerna och låt de fräsa en stund. Häll över de krossade tomaterna och kryddorna. Låt koka 20 - 40 min på svag värme. Rör om då och då. Smaka av med salt, socker och peppar.

Inga kommentarer: