onsdag 24 mars 2010

Blåbärspaj

Favoritpajen på höstkanten... Inte så söt men härligt blåbärig. Servera med en god vanilglass till eller varför inte en vaniljsås....

Pajskal
3 dl mjöl
1/2 dl socker
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning
1/2 - 1 liter blåbär
1 ägg
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 dl creme fraiche

Ugn: 200 grader.

Gör så här: Knåda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en smörad pajform och låt vila minst 30 min i kylen. Om man vill kan man göra som jag och ta lite av degen och trycka ut lite dekoration, som man lägger ovanpå pajen.
Vispa ägg och socker pösigt och vänd ner resten av ingredienserna till fyllningen. Häll detta över pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter.

Inga kommentarer: