Favoritpajen på höstkanten... Inte så söt men härligt blåbärig. Servera med en god vanilglass till eller varför inte en vaniljsås....
Pajskal
3 dl mjöl
1/2 dl socker
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning
3 dl mjöl
1/2 dl socker
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning
1/2 - 1 liter blåbär
1 ägg
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
1 ägg
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
Ugn: 200 grader.
Gör så här: Knåda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en smörad pajform och låt vila minst 30 min i kylen. Om man vill kan man göra som jag och ta lite av degen och trycka ut lite dekoration, som man lägger ovanpå pajen.
Vispa ägg och socker pösigt och vänd ner resten av ingredienserna till fyllningen. Häll detta över pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar