4 port.
8 dl kycklingbuljong
400 g kycklingkött i mindre bitar
4 morötter, i mindre bitar
1 palsternacka i mindre bitar2 dl sockerärtor
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk timjan
1 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
Gör så här: Fräs löken i lite olja och lägg i moroten och palsternackan. Häll på kycklingbuljongen.
Hacka och lägg i vitlöken och tomatpurén.
Koka mjukt och mixa soppan helt slät. Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt.
Tillsätt sockerärterna och smaka av soppan med salt, peppar och timjan.
Varmhåll soppan och vispa i creme fraichen just innan servering.
Hacka och lägg i vitlöken och tomatpurén.
Koka mjukt och mixa soppan helt slät. Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt.
Tillsätt sockerärterna och smaka av soppan med salt, peppar och timjan.
Varmhåll soppan och vispa i creme fraichen just innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar