Varför köpa, när man lätt kan göra själv?
4 port.
4 st Kycklingfiléer
2 ägg
ca 2 dl vetemjöl
ca 2 dl ströbröd
salt och peppar
Gör så här: Dela filéerna på längden, så de blir långa tunna skivor. Salta och peppra kycklingen. Vispa upp ägg, (lite lätt) i en djup tallrik. Lägg ströbröd i en annan djup tallrik och mjölet i en djup tallrik.
Doppa kycklingen först i mjölet, sen ägget och sist ströbrödet. Gör så många som får plats i stekpannan. Stek på medelvärme i lite fett, tills schnitzlarna är gyllenbruna.
Mangorajadip
1 dl majonnäs
3 msk crème fraiche
2 msk het mango chutney (eller mild om man inte vill ha de så starkt)
1 tsk indisk curry (mindre eller mer - beroende hur stark man vill ha den)
1 krm sambal oelek
2 msk konc ananas- eller apelsinjuice1 msk flytande honung
1 tsk citronpeppar
Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser och låt stå minst en timme i kylen innan servering.
Till kycklingen och mangorajan är de gott med ugnstekta rotfrukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar