En klassisk långpannekaka som är perfekt att göra när man ska ställa till med kalas!
1 st långpanna
KAKAN:
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
GLASYREN:
100 g margarin
1 1/2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 ägg - (1 vita + 1 gula)
Riklig mängd kokos
Ugn: 200 grader
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
Blanda margarinet, sockret, vaniljsockret och vitan i en kastrull. Sjud ett par minuter under omrörning. Röran blir aningen tjockare. Låt svalna, sen blanda i gulan.
Bre glasyren över den varma kakan och strö över rikligt med kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar