måndag 29 mars 2010

Citron och Limesherbet

Ursprungsrecepetet är ifrån Jamie Olivers citronsherbet.
Jag har istället för bara citron även haft i lite lime.
Prova! Det är enklare än vad man tror att göra egen sorbet och gott blir det!

200 g socker
2 dl vatten
2 dl pressad citron
Citronskal från 1 citron
Saft från en halv lime.
Limeskal från en halv lime
1 msk mascarpone

Gör så här: Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud i ca 5 minuter tills sockerlagen är klar. Ta av från värmen och låt svalna i ca 15 minuter.
Tillsätt saften och skalet från citrusfrukterna och därefter mascarponen. Rör om tills det är helt blandat.
Smaka av. Om citronerna och limefrukterna är väldigt sura kan det behövas lite mer socker.
Kyl blandningen i ca 1 timme innan du börjar köra den i glassmaskinen. Det går också att göra den utan glassmaskin genom att regelbundet ta ur formen från frysen och röra med en gaffel (minst varje timme). Efter ca 3 timmar är den färdig att serveras.

Inga kommentarer: