onsdag 24 mars 2010

Italiensk trifli

Denna efterrätt är lättlagad, god och faller de flesta i smaken. Och så är den snygg!
Denna dessert passar efter en lättare middag.
(På bilden har jag utgått från orginalreceptet fast delat den på 4 och de kan bli lite för mäktigt)

6 port.

ca 100 g minibiskvier
4-8 msk espressokaffe
250 g hallon färska eller halvfrusna
4 msk socker
250 g mascarpone
2 dl matlagningsyoghurt

Garnering: Pudrad kakao eller chokladflarn.

Gör så här: Krossa biskvierna grovt. Fördela hälften av smulorna i 6 glas. Fördela kaffet över smulorna.
Blanda socker, mascarpone och matlagningsyoghurten till en kräm. varva hallon och krämen i glasen.
Strö över resten av biskvismulorna. Pudra över kakao eller dekorera med ett chokladflarn.

Inga kommentarer: