Receptet är taget från Per Moberg.
4 port.
600 g (8 skivor) tunt skivat oxytterlår eller -innanlår
1 st morot
1 st gul lök
2 msk fransk senap
100 g bacon
50 g cornichoner
1 l oxbuljong
2 msk tomatpuré
salt och peppar
Gräddsås:
buljongen från rulladerna
3 dl vispgrädde
Gör så här: Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken.
Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop.
"Lås" rulladen med en tandpetare och bryn dom snabbt i en stekpanna. Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen. Koka köttet i cirka 45 minuter eller tills det släpper från spettet. Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan.
Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop.
"Lås" rulladen med en tandpetare och bryn dom snabbt i en stekpanna. Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen. Koka köttet i cirka 45 minuter eller tills det släpper från spettet. Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan.
Koka ner buljongen tills 1/3 återstår. Tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis.
1 kommentar:
Hmmmm slurp... ;)
Skicka en kommentar