onsdag 17 mars 2010

Mellismuffins med äpple och morot.

Muffins är såå gott och busenkelt att göra. Dessa passar ypperligt till mellis eller att ha med sig på picknicken. Är inte så söta men härligt saftiga av morot och äpple. Jag använde dinkelsikt, men de går lika bra med vanligt vetemjöl.


20 st små muffins.

2 ägg
1 1/2 dl råsocker
1 äpple
1 morot
2 dl kesella lätt
3 msk smör- & rapsolja
4 dl dinkelsikt
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt

Ugn: 225 grader

Gör så här: Vispa ägg och råsocker pösigt. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och riv moroten fint. Tillsätt äpple, morot, kesella och smör- &rapsolja i äggblandningen. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner det i smeten. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i stora pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 15-17 min. Goda med lite smör på och en skiva stark ost.

Tips! Vill du ha lite grövre muffins, blanda i lite kruskakli och krossat linfrö, ca 1/2 dl. Istället för kanel kan du ta malen kardemumma.

1 kommentar:

Sussie sa...

Ser alldeles för nyttigt ut ;)
Kram kraaaam