torsdag 25 februari 2010

Baconlindade kycklingfiléer med risotto.

Ingredienser Risotto 4 portioner

2 dl arborio- eller avorioris
5-6 dl grönsaksbuljong
1/2 dl vitt, torrt vin
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3-4 msk rumstempererat smör
1 dl riven parmesan (eller prästost)
salt och svartpeppar

Gör så här: Koka upp buljongen och ev vinet. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på lite av den varma buljongen. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 min. Rör i buljongen lite i taget under kokningen. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det klart. Rör ner smörklickar, ost och smaka av med salt och peppar.

-----
Ingredienser Baconlindade kycklingfiléer 4 port.

4 kycklingfileér
1 1/2pkt bacon
1 pkt cantadou vitlök
4 rosmarinkvistar

Gör så här: Ta kycklingfileérna och skär ett snitt i varje. Fyll med vitklöksosten och linda sedan hårt med bacon. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen snabbt i pannan på varje sida en liten stund.Lägg sedan över i en ugnsfast form, lägg rosmarinkvistarna på kycklingarna och ställ in i ugnen ca 20 minuter.

Inga kommentarer: