onsdag 24 februari 2010

Minifrallor med dinkel och sesam.

20 st.

5 dl ljummet vatten
50 g jäst
1/2 dl olja
1 msk baksirap
2 tsk salt
1 ägg
6 dl dinkelsikt
7 dl vetemjöl special

Ugn: 250 grader.

Gör så här:
1. Lös upp jästen i vattnet.
2. Tillsätt olja, sirap, salt, ägg och dinkelsikten. Blanda väl.
3. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills degen släpper bunkens kanter. Hellre lite för kladdig än för fast.
4. Låt degen jäsa dragfritt ca 45 min under bakduk.
5. Dela degen i 20 delar och rulla till fina bullar. Lägg på bakplåtspapper på ugnsplåt. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
6. Pensla bröden med ett uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön.
7. Grädda frallorna 8-10 min i mitten av ugnen.

Inga kommentarer: