torsdag 25 februari 2010

Canneloni med skinka och spenat.

Ingredienser 4 port.

250 g fryst spenat

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

200 g rökt, strimlad skinka

1 msk smör

1 förp färska lasagneplattor

Ostsås:

3 dl matlagningsgrädde

150 g mildost, mjukost

1 msk mjöl

50 g smör/margarin.

Ugn: 225 grader

Gör så här: Smält smöret. Ha i mjölet. Visspa snabbt så att de blandar sig utan att klumpa ihop. Under vispning, häll i matlagningsgrädden. Låt koka upp och sjuda ca 3 min. Visspa hela tiden för de är lätt hänt att de bränner vid annars. Rör i mildosten. Smaka av med salt och peppar och mera mjukost om man vill ha mer ostsmak. (prova gärna med parmesan).

Tillredning av cannelonin: Tina spenaten och krama ur vätskan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär skinkan i strimlor. Fräs spenat och lök i smör-&rapsolja. Tillsätt skinkan mot slutet. Salta och peppra. Häll lite ostsås i en smord ugnsform. Fördela fyllningen på lasagneplattorna. Rulla ihop cannelonin och lägg dom ovanpå såsen i formen. Häll över resten av såsen och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med sallad.

Inga kommentarer: